SKI AREÁL HORNÍ LOMNÁ - PŘELAČ
mimo provoz
Zobrazit na:

Důvěřovat českým firmám?

Plánujete zimní dovolenou? Hledáte informace? Dejte šanci českým výrobcům. Mnohé firmy ručí za kvalitu svých výrobků i poskytováním nadstandardní tříleté záruky. Preciznost zpracování českého sportovního oblečení je pověstná.

Dávno minula doba, kdy jsme na hory jezdili v obyčejných „šusťákových“ kombinézách a pod nimi jsme měli navlečené tlusté svetry – vánoční dárky od našich babiček. Kousavý a těžký svetr je již přežitkem. Kvalitní a lehoučké materiály dnes mají zelenou. Vhodné je oblečení vrstvit, neboť mezi jednotlivými vrstvami se vytváří vzduchová vrstva, která pomáhá udržovat optimální tělesnou teplotu.

Při nákupu sportovního oblečení je výhodnější zaměřit se na kvalitu a ne na kvantitu. Sněžné pásy zabrání tomu, aby se Vám sníh nedostal pod bundu. Pořiďte si i vyhřívané rukavice - jsou vyráběny jak v prstovém provedení, tak i jako palčáky. Pod lyžařskou helmu není vhodná čepice, ale spíše tenoučká termo lyžařská kukla, která ochrání i tváře a nos.

Dnešní materiály mají výborné termoizolační schopnosti, jsou příjemné na omak, mají vysokou odolností proti větru a vodě, přesto zachovávají prodyšnost a propouští pot. Existuje celá škála moderních materiálů nejrůznějších předností, které lze vzájemně kombinovat a docílit tak absolutně dokonalých vlastností pro sportovní oděvy. Oblečení je vhodné i pro velmi chladné dny. I po celodenním lyžování se budete cítit příjemně. Budete svěží a v pohodě! Vnější strana materiálu může mít i teflonový zátěr odpuzující vodu. Velmi kvalitní oblečení můžete pořídit ve výprodejích.

Používané materiály jsou velmi odolné. Sportovní oblečení lze prát v automatické pračce - při použití doporučených pracích prostředků a bez použití aviváže Pro sušení je možné použít i sušičku - většinou při nižších teplotách.

Bezpečnost by vždy měla být na prvním místě - lyžařská helma je dnes na sjezdovce vážně nepostradatelná. Také chránič páteře by si měl pořídit každý snowboarďák. U dražšího oblečení jsou již běžné i technické záchranné systémy, které na Vás upozorní i pod lavinou.

Předpověď počasí

Zítra
Sobota 20.4.

°C
°C
Neděle
21.4.2024

°C
°C
Pondělí
22.4.2024

°C
°C
Úterý
23.4.2024

°C
°C

Provozní doba

Pondělí9:00 - 16:00
Úterý9:00 - 16:00
Středa9:00 - 16:00
Čtvrtek9:00 - 16:00
Pátek9:00 - 16:00
Sobota8:30 - 16:00
Neděle8:30 - 16:00